Şahiner, “Elektrik kesintisinden Belediyemiz değil dağıtımı üstlenen şirket sorumludur”

Şahiner, “Elektrik kesintisinden Belediyemiz değil dağıtımı üstlenen şirket sorumludur”

  1. Şahiner, “Elektrik kesintisinden Belediyemiz değil dağıtımı üstlenen şirket sorumludur”

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, bazı bölgelerde dün meydana gelen 16 saatlik elektrik kesintisi ile ilgili bir açıklama yaptı. Şahiner, “İlçemizde yaşanan ve hemşehrilerimizin mağdur olduğu elektrik kesintisinden Sungurlu Belediyesi değil, dağıtımı üstlenen şirket sorumludur” dedi.
İlçemize yeterince eleman verilmediği için dağıtım şirketinin arızalara yetişemediği ve zamanında müdehale edemediğini söyleyen Başkan Şahiner, bu yüzden 16 saatlik bir kesinti olduğunu söyledi.
Ayrıca ilçemizde, 16 saat boyunca süren elektrik kesintisinin Belediyenin sorumlu olduğu gibi bir algı oluşturulduğu söyleyen Başkan Şahiner, “Bu bizleri üzmüştür. Kesintinin, Belediyemiz ile hiç bir alakası yoktur” dedi.
Başkan Şahiner, “İlçemizde yaşanan 16 saat gibi uzun süreli elektrik kesintisi vatandaşlarımız tarafından tepki ile karşılandı. Okulların açılacağı güne denk gelmesi de vatandaşlarımızın iyice mağdur olmasına neden oldu.
Bizler Sungurlu Belediyesi olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduğumuzu ve onların hiç bir şekilde mağdur olmaması için çalışmalarımızı bu şekilde yapıyoruz.
İlçede yaşanan uzun süreli elektrik kesintisinden dolayı zarar gören vatandaşların haklarını araması konusunda uyarıda bulunan Başkan Şahiner, Kullanıcı Zararının Tazmini: “MADDE 26- (1) Kullanıcının kendi hatasından kaynaklanmaması kaydıyla kullanıcıya ait teçhizatta ortaya çıkan ve dağıtım şebekesinden kaynaklanan hasara ilişkin zararın tazmini için kullanıcı tarafından dağıtım şirketine zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 (on) iş günü içerisinde talepte bulunulabilir. Bildirimli dahi olsa günlük kesinti süresi azami 12 saati geçemez. Kesintiden etkilenen kullanıcı başına mesken abonesi 50, diğer aboneler 100 TL hak talep edebilirler” ifadelerini kullandı.

Önceki Şahiner,Pazar Esnafıyla Kahvaltıda Buluştu.

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum